Bloglar İçin Hashtag Kullanımı

İlk olarak twitter’la hayatımıza giren hashtag’ler kelimelerin başına # işaretinin konulmasıyla oluşturulur ve bir konuyu belirlemek ya da ayrıştırmak amacıyla kullanılır. Bir anahtar kelime veya kelime grubunun başına # işaret konulduğunda o kelime bir link haline dönüşür ve bu linke tıklandığında dünya üzerinde o hashtag kullanılarak yazılan şeyler listelenir.

Hashtag’ler içerikleri paylaşımlarınıza özel kelimelerle eklemenizi sağlar. Sizin paylaşmış olduğunuz özel kelimelerle ilgilenen diğer kullanıcılarla sizi daha da yakın hale getirir.  Hashtag oluşturmak için  # sembolünü oluşturduğunuz özel kelimenin önüne boşluk bırakmadan koyun.  (#kişisel blog). Birden fazla kelimeden oluşan bir hashtag oluşturmak istediğinizde bitişik yazmalısınız (#kişiselblog). Eğer kelimeleri ayırt etmek isterseniz ikinci kelimenin ilk harfini büyük yazabilirsiniz (#KişiselBlog). Hashtag’lerde büyük küçük harf kullanımı fark etmediği için  #kişiselblog ile #KişiselBlog aynı sonucu verecektir.

Aslında hashtag’ler etkili bir iletişim kaynağıdır. Sadece twitter’da değil diğer tüm sosyal medya hesaplarında kullanabilirsiniz. Peki blog yazarları bu hashtag’leri nasıl kullanmalıdır ?

Blogunuzda yayınlamış olduğunuz yazıları sosyal medya hesaplarında rahatlıkla kullanabilmek kitlelere ulaştırmak için hashtag en etkili bir yöntemdir. Örneğin blogunuzda kişisel özgün bir yazı yayınladığınızda #kişisel #kişiselblog #blogyazarları ve yayınlamış olduğunuz yazının içinde birden fazla geçen önemli notları, isimleri vb hashtag olarak paylaşırsanız size yeni okuyucular kazandırabilir. Ayrıca google’da index alabilirsiniz.

Ayrıyetten sosyal medya hesaplarında tek tek hashtag aramak yerine internette bir hashtag’i takip etmek isterseniz Tagboard‘ı tavsiye ederim. Çünkü bu site size aramış olduğunuz hashtag’leri tüm sosyal medya hesaplarından çekerek bir araya topluyor.

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

Yazar

Selam, ben Yalçın. Hayata 26 Şubat’da Hello World demiş, Aksaray Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı mezunuyum. Şu anda Getir'de Depo Sorumlusu olarak çalışmaktayım.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

close