İyi Bir Blogger Olmanın Yolları

Bilindiği üzere blog yazarı olmak emek ve sabır isteyen bir iştir. İyi bir blog yazarı olmayı istiyorsanız bir çok ayrıntıya dikkat etmeniz gerekmektedir. Bu sayede blogunuz bir tık daha ön plana çıkacaktır ve blogunuz bilinir hale gelecektir. 5 yıllık blog yazarlığı hayatımda sizlere faydalı olunabilecek daha iyi blog yazmanızı sağlayacak bilgileri derledim.

1) Kararlı Olun

Blogunuzu ilk açtığınız da ne hakkında yazı yazacağınızı iyi kararlaştırın ve onun üstünden devam edin. Şunu da unutmayın ki yeni blog yazarlığına başlamış kişilerin takipçisi olmaz. Ancak kararlaştırdığınız kategori’de etkili ve faydalı yazılar yazarak, sıklıkla insanlara paylaşılması kalıcı bir yol olacaktır ve bu sizi bir tık daha yukarı taşıyacaktır.

2) Sabit Olun

İlk madde’de de belirttiğim gibi blogunuzu minimum 5 veya 6 ana kategorilerden oluşturun. Ve bu kategoriler için yazacağınız yazılar görüşler net olsun. İlerleyen zamanlarda bu kategorileri fazlalaştıra bilirsiniz.

3) Düzenli Olun

Yazılarınızı yazarken düzenli ve disipli olun. Bir hafta içerisinde 10 yazı yazıyorken diğer hafta bunu 5’e düşürmeyin. Eğer düşürürseniz sizde blogunuz da düşüş yaşayabilir. (Sayıları örnek olarak verdim, kendi blogunuz ne üzerine ise onu baz alarak kendinize bir yol belirleyebilirsiniz.)

4) Farklılık Yaratın

Günümüzde artık okuyucular metin içerikleri hariç, tema, görsel, video vs şeyleri ön planda tutmaktadır. Aslında bu hem sizin için hemde okuyucu için bir kayıptır. Onun için blogunuzda farklılık yaratmanız önemlidir. Blogunuza uygun göz yormayacak canlı tema seçin, ve metin içeriklerinizin görsellerinide hem temaya hemde yazıya uygun seçin ki okuyucuyu blogunuz da tutabilesiniz.

5) Kendinizi Belli Edin

Blogunuz aslında sizin bir günlüğünüzdür. Ne yaşadığınızı, nasıl bir birey olduğunuzu okuyucuya aktarmaktan çekinmeyin. Eğer bunu gizlerseniz okuyucuyu kaybedersiniz ve boşu boşuna blog yazmış olursunuz.

6) Fikir Edinin

Blogunuza, sadece içerik girip beklemeyin. Gezgin olun, araştırmacı olun. Blog kategorinize benzer blogları takip edin, içeriklerini okuyun ve hem emek açısından hemde size ek fayda sağlaması açısından yorum yapın. Blog sahipleriyle tanışın ve onlardan fikir alın. Unutmayın “kişi kendinden bilir işi. ”

7) Pes Etmeyin

Bazen blogunuza girdiğiniz içerikler pek okunmaz hatta yorum bile yapılmaz. Sabırlı olun, her yazdığınız yazıya yorum gelecek diye bir şey yok. Eğer amacınız bu yönde ise yani yazdığım her yazı okunsun gelen her okuyucu yorum atsın diye düşünürseniz çok çabuk sıkılırsınız ve buda sizi ve blogunuzu kötü etkiler. İlerleyen zamanlarda ise blog yazmak size çok zahmetli bir iş gibi gelip blog yazmayı bırakabilirsiniz. Bunun için pes etmeyin, bekleyin.

8) Yorumlara Önem Verin

Blog yazılarınıza bir çok yorum gelecektir. Bu gelen yorumlar çok önemlidir. En nihayetinde blog yazılarınız birilerine ulaşıp o yorum geldiyse bile çaba gösterdiğinizin emeğinizin karşılığıdır. Tabii ki herkes sizinle veya bir başka yorum yapan okuyucuyla aynı fikirde olmayabilir. Blog yazınıza gelen her yorumu önemseyin. Bu kısa yorum yapmış, bu uzun yorum yapmış deyip kestirip atmayın. Gelen her yoruma saygı ve sevgi çerçevesi içinde karşılık verin.

9) Hashtag’leri İyi Kullanın

Hashtag’ler içerikleri paylaşımlarınıza özel kelimelerle eklemenizi sağlar. Sizin paylaşmış olduğunuz özel kelimelerle ilgilenen diğer kullanıcılarla sizi daha da yakın hale getirir. Hashtag’ler etkili bir iletişim kaynağıdır. Sadece twitter’da değil diğer tüm sosyal medya hesaplarında kullanabilirsiniz.

10) Paylaşmayı Önemseyin

Blog yazılarınızın alt kısmına mutlaka sosyal medya eklentisi ekleyin. Bu sizin için avantaj olacaktır.

 

Umarım faydasını görürsünüz 🙂 İyi Bloglamalar

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

Yazar

Selam, ben Yalçın. Hayata 26 Şubat’da Hello World demiş, Aksaray Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı mezunuyum. Şu anda Getir'de Depo Sorumlusu olarak çalışmaktayım.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

close