2023 Hedeflerim ve İsteklerim

2023 Hedeflerim ve İsteklerim

Selamlar sevgiler! N’aber nasılsınız değerli okuyucularım. İyi mi desem kötü mü desem bilemedim ama, yine kocaman bir 2022 yılını geride bıraktık. Artık sıradaki hedef 2023 yılı. Zannedersem 5 veya 6 yıl öncesinde yine bu tarz bir mim şeklinde yazı yazmıştım diye hatırlıyorum. Aradan o kadar yıllar geçmiş, hayatta illa ki farklılıklar oluyor. Yeni hedefler yeni düşünceler insanı değiştiriyor. Bende bunun üzerine samimi bir yazı yazmak istedim.

Böyle bir yazı yazma istediği aslında bir kaç haftadır aklımda vardı. Kafamda tasarlayıp notlarımın arasına almıştım. Birde üstüne Berna kardeşimin 2023 hedeflerim yazısını görünce daha çok teşvik oldum. Çayımı aldım, fona Neşet Ertaş türkülerimi açtım ve klavye başına geçtim.

Berna ile daha öncesinde çok güzel bir röportaj yapmıştık. Nacizane benim ve Berna ile olan röportajı ve 2023 hedeflerini okumak isterseniz aşağıda ki bağlantılardan kolaylıkla gidebilirsiniz efendim.

Berna’nın benimle yapmış olduğu röportaj: Yalçın Güler ile Röportaj
Benim Berna ile yapmış olduğum röportaj: Blog Röportajları – Berna Oduncu


2023 Hedeflerim ve İsteklerim


2023 Hedeflerim ve İsteklerim

  • Kariyer & Başarı: Bilenler bilir, bilmeyenler için tekrar belirtmem gerekirse eğer, ben Getir firmasının Aksaray ilinde ki deposunda (Eylül 2021) Depo Sorumlusu olarak çalışmaktayım. Depo açıldığından beri ilk elemanlarından birisiyim. Getir sayesinde 2022 yılında bir çok şehir’e seyahat ederek hem gezme hem de iş konusunda tecrübe kazandım. Amacım daha da yükselip bir şeyleri başarıp Operasyon destek ekibine veya daha üst bir kademeye geçmek istiyorum. Önüme ciddi engeller çıkmaz umarım.

Bu iş gezisi detaylarının yazılarını yazmıştım, en kısa zamanda düzenlemelerini yapıp yayınlayacağım. Detaylarını tek tek anlattım.

  • Sağlık: Yıllardır tip1 şeker hastalığım mevcut. Bu bana bazı zamanlar ciddi sıkıntılar yaratmaktadır. En önemli dileklerimden birisi inşallah şeker ilaçlarından da kurtulup dertsiz, sıkıntısız, sinirsiz bir rahat hayatım olur. Son bir yıldır ilaçlarımı düzensiz kullandığımı göz önüne alırsak, çok mümkün değil gibi gözüküyor.
  • Aşk: 26 yıldır bir kere bile nasip olmadı desem kimse inanmaz belki ama bu doğru. Bundan sonrası için asla ümidim yok. Aşka kendimi tamamen kapatmış durumdayım. Yalnızlık Senfonisi.
  • Kötülükler Son Bulsun: Yıllardır Şehit haberlerini, patlama haberlerini, zorbalıkları duymaktan bıktık usandık. Yetmedi birde başımıza Korona Virüs illeti geldi. Dahası kadınlarımıza yönelik saldırılar dur durak bilmedi. Her gün her saat farklı şehirlerde kadın cinayet haberlerini aldık. Küçük çocukları istismar edip zorla alıkoyup evlendirme yoluna girdiler. Yetmedi, bu ülkede istek şarkıyı bilmediği için müzisyen öldürdüler. Avukat, doktor, hemşire ve bunlardan daha daha çok fazla insanımızı emekçi insanlarımızı katlettiler.

Bu kötü haberler artık son bulsun. Bu cani insanlar hak ettiği cezanın en yükseğini alsın ki herkesin aklı başına gelsin. Adalet yerini bulsun.

  • Kitap Okumak: Çok kitap okuyan birisi değilimdir. Ama 2023 yılı içerisinde en azından ne olursa olsun 2 veya 3 kitap okuma gibi bir düşüncem var. Bu ufak basit hedefimi yerine getirebilirim diye düşünüyorum. Kitap tavsiyelerinizde var ise yorumlarda belirtirseniz değerlendiririm.
  • Gitmediğim Şehirlere Gidip Gezmek: Zamanında farklı şehirlere gittiğim oldu ama geneli okul zamanı günü birlik konferanslara gittiğim için tatil olarak hiç tek başıma bir yerlere gidip keyfimce gezemedim, tabii buna memleketim olan Ankara’yı dahil etmezsek. 2022 yılında belki de hayatımda ilk kez üst üste farklı şehirlere gitmişimdir. Kariyer hedefimde de belirttiğim gibi Getir sayesinde hem iş hem gezi olarak, 1 hafta Eskişehir, 1 hafta Erzurum, 2 gün Ankara, 1 gün İstanbul, 1 Gün Niğde şeklinde farklı şehirlerde bulunup bir nebze de olsa gezme fırsatım oldu.

Ama aslına bakarsak 26 yaşıma kadar tek başıma tatile gezmeye gitmedim. 2022 yılının belki de benim için en güzel yanı 1 haftalık güzel bir İstanbul kafa tatiliydi ve onca yılın yorgunluğunu attım diyebilirim. Daha önemlisi Vodafone Arenayı (Eski İnönü Stadyumu) gördüm. 2023 yılında ki hedefim ise İzmir veya Denizli’ye gidip gezmeyi görmeyi çok istiyorum. Zaten gidersem yazılarını mutlaka yazarım.

  • Ekonomi & Alım Gücü Hattında İyileştirmeler: Umarım yeni yılda ekonomide güzel gelişmeler olur. Euro ve dolar belirli bir fiyat aralığına düşer ve asgari ücretli çalışanlar olarak alım gücümüz daha çok artar. Fiyatlar daha çok düşer ve herkesin adil bir şekilde kazanç sağlayabileceği bir yıl olur. Zam haberleri yerine, indirim haberlerini duymayı temenni ediyorum.

Benim 2023 yılından beklentim ve isteklerim bu şekildeydi. 7 maddelik duygu ve düşüncelerimi nacizane belirttim. Hatalı cümlelerim, kelimelerim illa ki olmuştur, sürç-i lisan ettiysem affola. Eyvallah.

Siz değerli okuyucularım, sizlerin 2023 hedefleri planları nelerdir? Gelin yorumlarda buluşalım.

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

Yazar

Selam, ben Yalçın. Hayata 26 Şubat’da Hello World demiş, Aksaray Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı mezunuyum. Şu anda Getir'de Depo Sorumlusu olarak çalışmaktayım.

İlgili Yazılar

3 yorum

Geçirdiğin yıl güzel önündeki yıldan beklentilerin güzel. Sende bir cevher görüyorum 😂 Bu seneki hedeflerinden birine de blogunu koymaya ne dersin? Mesela düzenli veya hedefli blog akışı gibi. Benim yeni yılda asıl rayına sokmak istediğim şey bu. Çünkü bizlerin blog yazdıkça daha enerjik daha keyifli insanlar olduğumuzu düşünüyorum. Düzenli blog yazarsak da hayatımızın düzeninden keyif alacakmışız her şey daha iyi hissettirecekmiş gibi düşünüyorum. Bence blogger olmanın laneti bu. İyice gözlemlersen hak vereceksin bence 😂

Yanıtla

Çok doğru güzel bir konuya parmak bastın kardeşim ne desen haklısın aslında. Blog, benim hayatımın bir parçası gibi. Onsuz asla yapamam diyebilirim. Ama iş hayatı günlük vaktimin %90lık kısmını hapsettiği için geriye kalan %10luk kısımda sadece dinlenmek ve kafa dağıtmak ile geçiyor. Yazdıkça enerjik hissettiğim zamanlar eskide kaldı, artık o kadar çok enerjik mutlu hissetmiyorum diyebilirim. Düzeni seven birisi olarak tek yapamadığım şey, blogum. Lanet olsun adamım 😂

Yanıtla

Ekonomi alım gücü hattında iyileştirmeler konusunda hem fikiriz. İnşallah dilediğiniz gibi bir süreç gelişmeler olur. Paramızın kıymeti bilinir..

Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

close